X
GO

Velkommen til Villakskonferansen 2023

Publisert: 7. juli 2022

Vi inviterer til en konferanse på norsk for forskere, forvaltere og alle andre interesserte i ny kunnskap om laks. Konferansen arrangeres i Trondheim 25. og 26. april 2023.

Velkommen til Villakskonferansen 2023

Vitenskapelig råd for lakseforvaltning inviterer til konferanse med foredrag om nytt fra lakseforskningen, der forskere og forvaltere og alle andre som er interesserte i ny kunnskap om laks kan møtes. Foredragene skal ha en høy faglig kvalitet, men skal være forståelig for et bredt publikum.

– Konferansen følger i sporene til den vellykkede Villakskonferansen i 2019 og Sjøørretkonferansen i 2020 – nå er det virkelig på tide vi møtes igjen, sier Eva B. Thorstad, som står i spissen for arrangementet.

 

Praktisk forskning til bruk i forvaltningen

Det foregår mye spennende forskning på villaks. Foredragene på konferansen vil handle mest om praktisk forskning til bruk i forvaltningen, til nytte for brukere og forvaltere. Samfunnsfaglig forskning er inkludert, og også generell biologisk kunnskap om laks. 

 

Konferanselokale i ei stor lakseelv

– Konferansen arrangeres i Trondheim 25. og 26. april 2023 på Scandic Nidelven i Trondheim sentrum, i et møterom som stikker 17 meter ut over ei stor lakseelv - bedre kan det vel ikke bli? spør Thorstad.

Konferansen starter klokka 8:30 den 25. april og slutter klokka 15:30 den 26. april. På kvelden den 25. samles deltakerne til festmiddag med utsikt over Nidelva, ivrig lakseprat og hyggelig samvær.

Påmeldingsskjema kommer senere, med mulighet for å melde seg på én eller begge dager, med eller uten festmiddag.

Deltakere reserverer hotellrom for overnatting hos Scandic Nidelven selv, eller finner overnatting andre steder i Trondheim. Et antall rom blir reservert til avtalepris (1480,- per natt for enkeltrom) ved Scandic Nidelven. Oppgi bookingkode BNIN250423 til hotellet ved bestilling.

 

Meld på foredrag

Foredrag velges ut etter innhold i innsendte sammendrag, der det er ny kunnskap fra forskning på villaks som prioriteres. Selv om foredragene i utgangspunktet holdes på norsk, så er naboer som holder foredrag på dansk eller svensk også veldig velkomne. Påmeldingsfristen for foredrag blir 15. januar 2023. Konferansen vil ha vanlige foredrag (12 min + 1-2 min til spørsmål) og lynforedrag (5 min).

– Studenter bidro godt til at de tidligere konferansene ble så vellykkede, og vi oppfordrer studenter til å melde på foredrag, sier Thorstad.

 

Sponser studenter 

Vitenskapsrådet kan sponse hele deltakeravgiften til et visst antall Master og PhD-studenter som holder på med oppgaver som handler om forskning på villaks, sjøørret eller sjørøye (deltakeravgift kan dekkes uavhengig om dere holder foredrag eller ikke), men dessverre ikke reise og overnatting. Her gjelder først til mølla, send en e-post til eva.thorstad@nina.no med tittel på oppgaven og om du er Master eller PhD-student (arbeidstittel på oppgaven holder). 

Konferansen er finansiert av Miljødirektoratet.

Kontaktpersoner: Eva B. Thorstad (eva.thorstad@nina.no) og Torbjørn Forseth (torbjorn.forseth@nina.no)

Følg med på konferansesidene for oppdateringer. 
  

Skriv ut
Søk i nyheter