X
GO

Villakskonferansen 2023

 

Trondheim 25.-26. april 2023

Nye metoder gir ny innsikt - lakseforskningen inn i sitt andre århundre

 

En konferanse på norsk for lakseforskere, lakseforvaltere og andre interesserte i ny kunnskap om laks. 

 

Vitenskapelig råd for lakseforvaltning inviterer til konferanse med foredrag om nytt fra lakseforskningen, der forskere og forvaltere og alle andre som er interesserte i ny kunnskap om laks kan møtes. Foredragene skal ha en høy faglig kvalitet, men skal være forståelig for et bredt publikum.

Konferansen følger i sporene til den vellykkede Villakskonferansen i 2019 og Sjøørretkonferansen i 2020 – nå er det virkelig på tide vi møtes igjen!

Det foregår mye spennende forskning på villaks. Foredragene på konferansen vil handle mest om praktisk forskning til bruk i forvaltningen, til nytte for brukere og forvaltere. Samfunnsfaglig forskning er inkludert, og også generell biologisk kunnskap om laks. 

Konferansen arrangeres i Trondheim 25. og 26. april 2023 på Scandic Nidelven i Trondheim sentrum, i et møterom som stikker 17 meter ut over ei stor lakseelv - bedre kan det vel ikke bli?

Konferansen starter klokka 8:30 den 25. april og slutter klokka 15:30 den 26. april. På kvelden den 25. samles vi til festmiddag med utsikt over Nidelva, ivrig lakseprat og hyggelig samvær.

Meld deg på her. Det er mulighet for å melde seg på én eller begge dager, med eller uten festmiddag. Påmeldingsfrist: 1.mars (bindende påmelding). På grunn av mange påmeldte kunne vi flytte arrangementet til en større sal. Det er derfor fortsatt mulig å melde seg på!

Pris: Dagpakke inkluderer lunsj, kaffe og pausemat og koster 740,- inkl. mva per dag. Festmiddag dag 1 koster 1115,- inkl.mva. Det blir mulig å melde seg på én eller begge dager, med eller uten festmiddag. For deltakelse begge dager, inkludert festmiddag, blir totalprisen kr 2595 inkl. mva.

Hotell: Deltakere reserverer hotellrom for overnatting hos Scandic Nidelven selv, eller finner overnatting andre steder i Trondheim. Et antall rom blir reservert til avtalepris (1480,- per natt for enkeltrom) ved Scandic Nidelven. Oppgi bookingkode BNIN250423 til hotellet ved bestilling. Avtalepris gjelder så langt det er ledige rom, inntil 2-3 uker før konferansen hvis det fortsatt er ledige rom.

Konferansen vil ha vanlige foredrag (12 min + 1-2 min til spørsmål) og lynforedrag (5 min). Påmeldingsfrist for foredrag gikk ut 1.februar 2023. Se oversikt over foredragsholdere og tema her.

Studenter bidro godt til at de tidligere konferansene ble så vellykkede. Vi kan sponse hele deltakeravgiften til et visst antall Master og PhD-studenter som holder på med oppgaver som handler om forskning på villaks, sjøørret eller sjørøye (deltakeravgift kan dekkes uavhengig om dere holder foredrag eller ikke), men dessverre ikke reise og overnatting. Her gjelder først til mølla, send en e-post til eva.thorstad@nina.no med tittel på oppgaven og om du er Master eller PhD-student (arbeidstittel på oppgaven holder). 

Kontaktpersoner: Eva B. Thorstad og Torbjørn Forseth

Konferansen er finansiert av Miljødirektoratet. 

Scandic Nidelven er berømt for frokosten sin. Hotellet ligger midt i Trondheim og samtidig 17 meter ut i ei lakseelv. Foto: Scandic Nidelven

  

 

 

 

 

 

Kontaktpersoner

Sted: Scandic Nidelven, Trondheim (kart).

 

Påmeldingsfristen er ute.

Program (PDF)

Sammendrag for alle foredragene (PDF)

Inviterte foredragsholdere

Foto: Scandic Nidelven

 

Foto: Paweł "pbm" Szubert / Wikipedia, lisens: CC-BY-SA-3.0